11. 2. 2010

Divácká galerie

Charlotta Priceová sestupovala po schodech od ochozu vedoucího k ředitelově pracovně. Byla smutná. Bylo jí řečeno, že se má dostavit k řediteli po večeři v 18,00 hodin. Věděla, že to znamená výprask. Viděl ji jeden člen sboru. Uhádl, o co jde, a za chvíli to věděli všichni. Charlotta byla snad nejhezčí dívka ve škole, každý byl rád, že si ji bude moci prohlédnout na galerii.

A ona přesně v určenou dobu tam postávala a čekala, až si ji ředitel zavolá k sobě. Byla, jak měla nařízeno, jen v T-tričku a spodních školních, těsně obepínajících, krátkých kalhotkách a podkolenkách. Celá rudá. Kolem chodili pod nejrůznějšími záminkami ostatní učitelé a prohlíželi si ji. Matematik Mr. Morce zažertoval: "Zlobila jsi?" - "Ano, pane," zašeptala. Ruce držela za zády, i když si byla vědoma, že si ji prohlíží. - "Ale nebylo to snad tak zlé. Nebude jich jistě víc než šest. Těžko bys udělala opravdu něco vážného. Ale budou na holou, to víš?" - "Vím, pane," zamumlala. - "To znamená, že ti tohle ředitel stáhne," a chytl jí gumičku kalhotek a natáhl ji, přitom nakoukl i do nich. Pak ji pustil. "Oooh," vydechla dívka celá rudá, zatímco se Mr. Morce pomalu vzdalovat po ochozu.

Konečně se otevřely dveře a ředitel ji pozval dovnitř. Slzy měla na krajíčku. Dveře se zavřely. Pak byl slyšet jen tlumený hovor, pak nějaká minuta ticha a pak ztlumené prásknutí rákosky přes holou kůži, následované ostrým bolestivým zaječením. A toto se opakovalo dvanáctkrát, pomalu. Pak se dveře opět otevřely a objevila se Charlotta, s uplakanýma očima, s pruhovaným zadkem, zmačkané kalhotky držela v ruce. Ředitel jí ještě plesk rukou přes prdelku a řek: "Počkej tady na galerii, Charlotto, máš toho dost na přemýšlení. Dostaneš zbytek výprasku, než půjdeš spát. A nemusíš se namáhat obléci si kalhotky, stejně je za chvíli budeš muset sundat."S očima zalitýma slzami se postavila dívka na galerii. Ředitel zatím sešel dolů a vyšel ven. Dívka si osahávala jelita na zadku a uvažovala, zda je tu ještě nějaké místo pro těch dalších dvanáct, které dostane. A pak uslyšela zvuk otevíraných dveří a kroky na schodech....

Žádné komentáře:

Okomentovat