11. 2. 2010

Do hloubky

Gilbert Hoskins, bohatý a vlivný soukromník, byl jedním z mecenášů v Milwardu. A vyplňoval občas tučné šeky, zvláště byl-li předtím pozván ředitelkou k přitažlivé podívané. S ředitelkou si dobře rozuměli. Mlčky, nikdy nepadlo o tom otevřené slovo. Naposledy při návštěvě šesté třídy při hodině gymnastiky. A vidět Amandu přehnutou přes koně, jak dostává svůj díl. Samosebou vyplnil šek ... ve prospěch nemocné matky ... Vše bylo jen jakoby náhodou. Krátce nato byl znovu pozván do školy. K návštěvě nového plaveckého bazénu, na nějž tak štědře přispěl. A přitom nenápadná poznámka, že bude třeba disciplinárního opatření u jedné dívky z páté třídy, Christiny, 16 let. Velmi nedisciplinovaná. Pocítil radost, i když navenek řekl, že je mu to líto. - "Tak ve středu ve 13,00, ano?" - "To vyhovuje..."

Ve středu byl usazen ve skrytém rohu na galerii, kde měl hezký výhled a sám byl neviděn. S potěšením pozoroval cvičení patnácti a šestnáctiletých dívek, oděných jen v trikotu. Jak se ohýbají, jak se jim napíná kůže na zadečcích a stehnech. Uvažoval, která z nich je ta provinilá, ten lajdák. Jeho zrak padl na hezké blondýnce v první řadě, jež se asi moc nesnažila. Bylo to vidět zvláště při cvičení na koni. - "To je ta dívka, o které jsem s vámi mluvila," upozornila jej ředitelka, "ta Christina." Potěšilo ho, že to dobře odhadl. Ředitelka na druhé straně byla potěšena, jak Christina umí předvádět své lajdáctví a nezájem. Jinak byla obvykle dobrá cvičenka. Ale ředitelka ji přesvědčila, že bude pro ni užitečné, když vyhoví. A ať promluví s Amandou. Chris měla v hlavě dost rozumu, aby pochopila. Ty peníze přijdou vhod. Ale chtěla 50 liber a ne jen 30, jako dostala Amanda. - "To je moc," namítala ředitelka. - "Ale Amanda dostala jen teniskou, já mám dostat rákoskou. To bude bolet mnohem víc." -"Ano, ale ona dostala mnohem víc ran." Nakonec se dohodly na 40 librách. Za to už bude nový kostým. To stojí za pár ran rákosko, řekla si dívka. Mr. Gilbert Hoskins zálibně přitakal: "Ano, nezdá se, že se příliš snažila." -"Takové lajdačce dám velmi něco ostrého pro zapamatování."

Po čtvrt hodině byl Mr. Hoskins v krytu za otevřenými dveřmi tělocvičny poblíž koně. Měl pěkný výhled. Jeho srdce se rozbušilo. Měl před sebou obraz Amandy, jak se kroutila a jak jí zadek rudnul víc a víc, jak na ni dopadala podrážka tenisky. To se teď bude opakovat! Těšil se. Tu se úplně zarazil. Uviděl dívku a za ní ředitelku s rákoskou v ruce! Něco tak úžasného si ani nedovedl představit. A ta Christina, krásná postava! Vypadala trochu nervózně, což bylo samosebou pochopitelné. Ale Christina to nehrála. Pohled na rákosku ji teď vystrašil. Polonahá se cítila tak zranitelná. Objevila se na ni husí kůže. Bude to moc bolet? Málem už z toho chtěla vycouvat. Ale pak myšlenka na 40 liber jí dodala kuráže.

"Tak, Christino, zde na této škole máme dlouhou tradici výchovy dívek, a ta zahrnuje i tělesné tresty. Slyšela jsi o tom?" - "Ano, paní ředitelko, ale nejsem si teď jistá, že ..." - "Christino, to není tvá věc, s čím jsi si jistá. To je mé rozhodnutí! V poslední době jsi byla při tělocviku hrozná. A zasluhuješ trest! To povede jistě k rychlému zlepšení." - "Ale slečno ..." Ředitelka se dopálila. Přece teď nechce couvnout. Byla rozhodnutá, že bude po jejím: "Ticho, děvče! Teď poslouchej! během let dostalo zde na škole nespočet dívek výprask rákoskou. Tradice je tradice. A tradice je i to, že dostávají vždy nahé! - Dívka úzkostlivě vydechla: "Oh, to je strašné...!" Pohled ostrý jak břitva. Ruce před sebou, výmluvný posunek: "Ještě 10." Ředitelka teď musela v tísni souhlasit. Však ona jí to vrátí. - "Tak, když to musí být," zaštkala Chris. Pak stáhla cvičební úbor a byla tu nahá. Mr. Hoskins byl nadšen. - "Dostaneš jich, Christino, šest. Polož se přes koně! Zasloužila bys jich víc, ale protože je to poprvé, co dostáváš rákoskou, budu shovívavější." Dívce se zachvěly rty. Musela se ohnout a vystrčit holý zadeček neznámému voayerovi někde tady. Ale myšlenka na rákosku byla naléhavější. Už to bude! Nedokázala se nechvět. Gilbert byl unesen, zvláště když si lehla přes koně a roztáhla nohy. Viděl vše. Ředitelka se lehce několikrát dotkla dívčina zadu. Ta už už chtěla prosit, aby nebyla moc tvrdá, když zasvištěla prvá. Bylo to natolik silné, že se dívka svezla z koně a s dlaněmi přitisknutými k zadku se kroutila na všechny strany. "Oh, to je příliš!" - "To si myslíš ty. Ale o tom rozhoduji já. Znovu na koně!" Dopal, že si Chris vynutila přídavek deseti liber, v ní vřel. Naštěstí měly dohodu, že pokud dívka nedostane celý trest, neobdrží ani penny. Tak se Chris nervózně znovu ohla. Ta první bolela víc, než čekala. Viděla, že se z toho snadno nedostane. Jak jen to mohla přijmout? Znovu svištivý zvuk a palčivá bolest na zadečku. To bylo nesnesitelné! Znovu byla dole z koně a tancovala kolem s rukama na ohnisku bolesti. Mr. Hoskins viděl, jak se jí vlní ňadra a vše ... - "Mmmf, dost! Já to nevydržím!" - "Ano, ty jsi bláhová. Ještě nejsme v polovině! Chceš ještě přidat?!" - Chris zvážila všechny okolnosti. Tak ještě jedna a bude půlka. Tak do toho. A se sevřeným zadečkem vylezla zas na koně. Další prásknutí a ječení, pak se zřítila na zem, kopajíc a celá se kroutíc. - "Tak nahoru, Chris! Buď statečná. Brzy to budeš mít za sebou." - Se vzlykáním vylezla znovu na koně. Stálo to za to? Čtvrtá ji přivedla k poznání, že asi ne. Ale přestat nyní, po tom, co vytrpěla, to by bylo absurdní. Musí to vydržet do konce.

Mr. Hoskins byl unesen. Že by něco takového viděl, se mu ani nesnilo. Na konci exekuce poděkoval ředitelce. Pak vypsal tučný šek ve prospěch domova. "Bylo to instruktivní odpoledne." - "Bylo mi potěšením, Mr. Hoskins. Jsem ráda, že takový mecenáš může vidět, jak to u nás chodí. Velmi často." - "Jak laskavé!" - Oběma přelétl po tváři úsměv. Slova "velmi často" ho vzrušila. Mezitím Christina ¨, namazavši si chladivým krémem čerstvá jelita, začala se domnívat, že to stálo za to. A už uvažovala, že by si to případně zase někdy zopakovala. Amanda říkala, že ona určitě.

Žádné komentáře:

Okomentovat